Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Κόστος θερμοπρόσοψης

ΚΟΣΤΟΣ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗΣ


Σε αυτό το κομμάτι θα σας παρουσιάσουμε ακόμα δύο σημαντικές παραμέτρους για τη Θερμοπροσοψη. Το ένα είναι τα στάδια εφαρμογής μιας σωστής Θερμοπροσοψης και το άλλο είναι το κόστος της, τόσο για τα υλικά όσο και για την εργασία, ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα για το κόστος της Θερμοπροσοψης. 

Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να γνωρίζετε πως αν θέλετε να βρείτε έμπειρα, οικονομικά και αξιολογημένο συνεργείο για την Θερμοπροσοψη, η καλύτερη επιλογή σας είναι το εδω.

Ξεκινώντας λοιπόν με τα στάδια εφαρμογής της Θερμοπροσοψης, παρακάτω θα σας τα παραθέσουμε σε γενικές γραμμές για να έχετε μια πρώτη εικόνα. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και αρκετές λεπτομέρειες που δεν είναι εύκολο να αποτυπωθούν, για αυτό και είναι απαραίτητο το συνεργείο που θα επιλέξετε για τη Θερμοπροσοψη σας να είναι έμπειρο και ποιοτικό.
ΣΤΑΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗΣ

1) Ελέγχεται η επιπεδότητα των τοίχων όπου θα γίνει η Θερμοπροσοψη.Αν δεν είναι επίπεδη αλφαδιάζεται με ράμματα.
2) Καθαρίζονται οι τοίχοι από σκόνες και άλλα υπολείμματα, ίσως και με τη χρήση νερού, φροντίζοντας όμως η επιφάνεια πριν την εφαρμογή της Θερμοπροσοψης να είναι στεγνή και καθαρή.
3) Τοποθετούνται οι μαρμαροποδιές (περβάζια) των παραθύρων.
4) Στη βάση του τοίχου τοποθετείται οδηγός εκκίνησης, κάθετα προς τις γωνίες του κτηρίου.
5) Στη συνέχεια ακολουθεί το σημαντικότερο κομμάτι της Θερμοπροσοψης, που είναι η τοποθέτηση του θερμομονωτικού υλικού, με βάση τον οδηγό εκκίνησης που έχει ήδη τοποθετηθεί. Στη θερμοπροσοψη οι θερμομονωτικές πλάκες τοποθετούνται χτιστά, όπως γίνεται και με το χτίσιμο με τούβλα.
6) Για να εξασφαλιστεί η μηχανική στήριξη τοποθετούνται ειδικά βύσματα αγκύρωσης πάνω στις πλάκες.
7) Στο επόμενο στάδιο της Θερμοπροσοψης εφαρμόζονται τα γωνιόκρανα και το υαλόπλεγμα.
8) Ακολουθεί η εφαρμογή της πρώτης επίστρωσης του υλικού επικόλλησης.
9) Στο τέλος της Θερμοπροσοψης, αφού έχει τοποθετηθεί και το αστάρι, τοποθετείται το τελικό επίχρισμα.
Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε σε μια εφαρμογή Θερμοπροσοψης, χωρίς βέβαια να είναι απόλυτα δεσμευτικά, καθώς κάποια συνεργεία θερμοπροσοψης ενδεχομένως να ακολουθούν κάποια διαδικασία με ελαφρές διαφοροποιήσεις. Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να σας αφορά είναι να επιλέξετε ένα σωστό και ποιοτικό συνεργείο, που θα ολοκληρώσει με επιτυχία τη Θερμοπροσοψη του σπιτιού σας. Εκτός όμως από τα βήματα αυτά, για την πληρέστερη ενημέρωσή σας σχετικά με τη Θερμοπροσοψη, θα σας παραθέσουμε ονομαστικά τα υλικά που συνήθως απαιτούνται.
ΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗΣ

Κατά βάση λοιπόν αν ενδιαφέρεστε να κάνετε μια θερμοπροσοψη θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:
- Μονωτικές Πλάκες (από διογκωμένη πολυστερίνη)
- Κόλλα για συγκόλληση των πλακών
- Βύσματα για μηχανική στήριξη
- Υαλόπλεγμα
- Βασικό επίχρισμα
- Αστάρι
- Τελικό επίχρισμα
- Παρελκόμενα Θερμοπροσοψης (γωνιόκρανα, νεροσταλάκτες, σκοτίες κλπ)
ΚΟΣΤΟΣ
Κοστος ΘερμοπροσοψηςΈχοντας πάρει ήδη μια εικόνα σχετικά με τα στάδια που συνήθως ακολουθούνται σε μια Θερμοπροσοψη, όσο και για τα υλικά που πιθανόν θα χρειαστείτε, κρίνουμε σκόπιμο να σας παρουσιάσουμε και ένα ενδεικτικό κόστος για μια εφαρμογή Θερμοπροσοψης.

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα Θερμοπροσοψης, με όλα τα απαραίτητα υλικά που θα χρειαστούν και την εργασία του συνεργείου που θα τα εφαρμόσει, θα σας στοιχίσει περίπου 30€/m² + ΦΠΑ, με το μισό κόστος να αφορά τα υλικά και τα υπόλοιπα μισά την εργασία. Το κόστος αυτό είναι κατά προσέγγιση και αναφέρεται σε εφαρμογή θερμοπροσοψης μιας μέση επιφάνειας (π.χ. 100m²), με διογκωμένη πολυστερίνη πάχους 5cm και χωρίς σημαντικές ιδιαιτερότητες όσον αφορά την εφαρμογή. 
         Τώρα λοιπόν που έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τη Θερμοπροσοψη και πιο συγκεκριμένα με τα υλικά, τα στάδια εφαρμογής  τους και  το συνολικό  κόστος,  δεν μένει παρά να μας ειδοποιήσετε εδω η στο vlaxakis-domisi@hotmiai.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου